Randonee - Norgescup Vertikal og Individuell, Meråker
3929 Views

Randonee – Norgescup Vertikal og Individuell, Meråker

Mars 05, 2023
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

Denne helgen har rennleder David Pasdeloup studert mulige løypetraséer. Neste helg er det duket for Norgescup Vertikal og Individuell Meråker…

Kan du fortelle kort om dette Randonee-arrangementet?

– Dette arrangementet er en konkurrainseversjon av en topptur, noe som inkluderer både en vertikal – og en individuell konkurranse. Målgruppen er alt fra lokale mosjonister til verdenseliten. Randonee er en sport som utvikler seg raskt, og som blir innført som OL-gren i Cortina allerede i 2026. 

Klassene det skal konkurreres i er fra ungdom (under 16 år) til master. Det betyr følgelig at alle er velkomne. Vi har i tillegg en trimklasse – uten tidtaking – for de som vil prøve idretten uten tidspress. 

Vertikal konkurranse arrangeres normalt i alpinanlegg, hvor det handler om å komme seg opp en bakke hurtigst mulig. Kl 09:00 – før Meråker Alpinsenter åpner – står en stigning på 450m+ på menyen. Vertikal er en skikkelig styrkeprøve, hvor den mest størst “motor” går seirende ut. 

Den individuelle delen av konkurransen arrangeres vanligvis utenfor alpinbakken – tettere på naturen. Derfor forflytter vi oss til Mannfjellet, hvor deltagerne går opp og ned flere ganger, og tar skiene på sekken i de bratteste partiene. Antall høydemeter er mellom 800 (U16-klassen) og 1600 (senior-klassen). 

Bilde: Randonee, Meråker neste helg - OL i Cortina 2026 neste
Bilde: Randonee, Meråker neste helg – OL i Cortina 2026 neste

Hvem står bak rennet?

-Det er Trondheim Randoneeklubb, i samarbeid med Meråker VGS, som arrangerer. TD og rennleder er Martin Hanem Bartnes og undertegnede, David Pasdeloup, henholdvis. La meg også nevne Statskog, som låner oss hytta på Maseterbakken – for anledningen startområdet. 

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere?

-Vi forventer ca 50 deltagere til hver av øvelsene. I fjor hadde vi 50 på vertikalen og samme antall på den individuelle delen. 

Øvrig informasjon

-Alle kan være med. Det fordrer likevel at man har noe topptur-erfaring, for å sikre en god opplevelse. En av de sportens store fordeler på Norgescup-nivå, er at damer og herrer stiller sammen til start. Som nevnt er både amatører og verdensstjernene velkomne. I fjor hadde vi eksempelvis Kilian Jornet, Emelie Forsberg og Peter Engdahl på startstreken. Lett konkurranseutstyr er ikke en betingelse for å delta. Helt ordinære toppturski er fint. Hva derimot alle må ha, er skredutstyr i form av skredsøker, spade og søkestang. 

Det koster 400kr for senior-klasse. Vi har fokus på å holde kostnadene nede for de yngste. De deltar derfor til rabattert pris. Detaljer og påmelding finner man her. Resultatene publiseres så kjapt som mulig på Facebook, og innen rimelig tid på NSFs nettsider. 

Lørdag kveld er det bankett, med muligheter for overnatting på Meråker Arena. De som ønsker informasjon om våre ukentlige treninger på Gråkallen i Trondheim, finner det på Facebook-sidene våre. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy