Tidenes første vinter para-VM blir i Norge, på Lillehammer - SKIsport
5160 Views

Skarstein om para-VM på Lillehammer i 2021: – En drøm som går i oppfyllelse

Birgit Skarstein mener para-VM vinter i Lillehammer og Hafjell i 2021 vil løfte norsk paraidrett til et nytt nivå.

Desember 05, 2018
Skrevet av:

Kristin Roset

Mandag ble det kjent at Norge er tildelt tidenes første vinter para-VM for funksjonshemmede utøvere. Det skal bli øvelser i langrenn, skiskyting, alpint og snowboard.

Skarstein fra det norske paralandslaget ser fram til å kunne kjempe om mesterskapsmedaljer på hjemmebane.

– VM til Norge er for meg en drøm som går i oppfyllelse, sier hun og fortsetter:

– Tenk hvilken mulighet for å bygge mer kompetanse og erfaring rundt frivillighet og arrangement til glede for både bredde og topp i årevis fremover. Det vil være et stort mål å satse mot et VM på hjemmebane. Lillehammer og Norge har levert fantastiske arrangement og folkefester tidligere, og jeg vet de klarer det igjen. Vi skal hvert fall love god underholdning, sier Skarstein i en pressemelding.

Allianse

Norges Skiforbund blir sammen med Norges Idrettsforbund, Norges Skiskytterforbund og Norges Snowboardforbund arrangører av verdensmesterskapet, som er satt til 4. til 15. februar 2021.

– Vi er glade og stolte over at vi får til para-VM vinter til Norge, og med Lillehammer/Hafjell som arrangørsteder. Dette blir et stort løft for paraidretten og en inspirasjonskilde for funksjonshemmede, sier skipresident Erik Røste.

Skarstein fikk selskap av Therese Johaug og Marit Bjørgen under onsdagens presentasjon på Olympiatoppen i Oslo. Der var også Røste og kulturminister Trine Skei Grande (V).

Stolt kulturminister

Økonomisk er para-VM vinter sikret 15 millioner kroner fra Kulturdepartementet. I tillegg får det 7,5 millioner kroner fra «Stiftelsen VI». Norges Skiforbund venter på svar på søknader om støtte fra kommunene Lillehammer og Øyer og Oppland fylkeskommune.

– Jeg er stolt over at Norge skal arrangere et samlet VM for paraidrett. Dette blir et historisk arrangement ettersom det er første gang man arrangerer et slikt verdensmesterskap, og jeg tror dette blir et stort løft for paraidretten, sier Grande.

De norske VM-arrangørene ønsker også å inngå en avtale med Den internasjonale paralympiske komité (IPC) om å arrangere verdenscup og europacup i VM-øvelsene før 2021.

 

(©NTB)

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy