Kvarstad gir seg som hopptrener for kombinertlandslaget
8082 Views

Kvarstad gir seg som hopptrener for kombinertlandslaget

April 06, 2022
Skrevet av:

Kristin Roset

– Han har vært helt avgjørende for OL-medaljene i Beijing, sier sportssjef Ivar Stuan om avtroppende hopptrener Stian Kvarstad.

Norsk kombinertsport har lagt bak seg en fantastisk sesong. Under vinter-OL i Beijing tok Jørgen Graabak gull og sølv og Jens Lurås Oftebro sølv. Det hele ble toppet med gull i lagkonkurransen. I World Cup sikret Jarl Magnus Riiber og Gyda Westvold Hansen hver sin krystallkule som sammenlagtvinnere.

– Stian har vært en fantastisk trener og har sammen med Tom Hilde sørget for framgangen vi har hatt i hoppbakken. Jeg vil takke Stian for fire flotte år med daglig virke i Trondheim, hvor spesielt Jørgen Graabak har fått et enormt løft inn mot OL, sier Stuan.

Kvarstad har lang fartstid som hopptrener. Han kom inn først inn på deltid i kombinert våren 2018, men fikk raskt en større stillingsprosent og har siden vært en sentral og viktig del av kombinertlandslagets trenerteam.

– Det har vært en enorm opptur gjennom alle årene hvor jeg har fått være så heldig å være en del av teamet. Jarl Magnus Riiber er blitt tidenes mestvinnende i World Cup og vi har sanket inn mange VM- og OL-medaljer. For meg er det laggullene som sitter sterkest igjen. Det begynte i Seefeld-VM og fortsatte i Oberstdorf-VM to år senere og ble toppet nå i Beijing, sier Kvarstad.

– Jeg kommer til å savne gutta, laget, støtteapparatet, lederne og alle som har vært involvert rundt laget. Og jeg kommer til å savne den daglige treningen, der vi har sett mange framskritt, men også tilbakegang, og raskt snudd oss rundt for å skape enda mer framgang. Jeg har jobbet tett med Jørgen Graabak i tre og et halvt år, det trener- og utøverbåndet slo ut i full blomst. Nå skal jeg bruke mer tid på hytta, men jeg vet at abstinensene kommer. Spørsmålet er bare når, og sikkert allerede når høsten kommer og det går mot en ny kombinertsesong, sier Kvarstad.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy