Kristine Stavås Skistad holder sommerskiskole for 100 barn. - God følelse å gi noe tilbake til klubben
3452 Views

Kristine Stavås Skistad holder sommerskiskole for 100 barn. – God følelse å gi noe tilbake til klubben

Mars 16, 2023
Kristine Stavås Skistad og trener Lage Sofienlund
Skrevet av:

Tore Shetelig

Kristine Stavås Skistad har et ekstra stort hjerte for Konnerud IL. – Derfor startet jeg i fjor en sommerski-skole – for å hjelpe klubben med både økonomien og rekrutteringen, forteller 24-åringen.

TEKST OG FOTO: TORE SHETELIG

Magasinet Skisport har møtt løperen som går sine helt egne veier. Det skjedde på det best mulige tidspunkt – etter at hun hadde smadret alle konkurrentene, og gått til topps i skisprinten på hjemmebane i Drammen foran 10.000 entusiastiske tilskuere.

– Jeg gleder meg allerede til sommerskiskolen min i august. Den første gangen var i fjor. Da var det 50 barn med i de fire dagene vi holdt på. Denne gangen har hørt at det kommer hundre deltakere. Jeg kan love dem mange hyggelige dager – hvor vi skal finne på mye moro sammen. Å være frontfigur på min egen sommerski-skole er helt topp.

GJØR GJENGJELD

– Jeg synes også det er veldig OK å kunne gi noe tilbake til klubben – etter all hjelpen de har gitt og gir meg, sier Kristine til Skisport – etter å ha slått alle svenskene gule og blå i den 1,2 kilometer korte løypa rundt Bragernes torg.

I 2019 slo Drammensjenta igjennom, med sølv i NM på sprint fristil under mesterskapet i Meråker. Samme vinter ble det gull i junior-VM i Lathis, med seier på både sprint klassisk og stafetten. Men oppholdet på rekruttlandslaget slo hekt feil ut. Der fikk hun det ikke til å stemme, og savnet tryggheten i treningsarbeidet til Lage Sofienlund (på bildet sammen med Kristine). Etter to helmørke vintre i sporet, har Kristine blomstret til de grader i vinter.

TESTER TREMIL I NM

Kristine vil vise at hun er mer allsidig enn kun å være en sprinter. Hun vil teste ut å gå et distanseløp på tampen av sesongen.

Derfor gir hun tremila i NM på Tolga en sjanse, forteller trener Lage Sofienlund.

Tremila i Østerdalen går fredag 31. mars, og kjøres som en klassisk individuellstart.

LES MER OM KRISTINE STAVÅS SKISTAD i printutgaven av magasinet Skisport. Bladet kommer i april.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy