KK-rennet: Perfekte snøforhold og VM-femmil på storskjerm
763 Views

KK-rennet: Perfekte snøforhold og VM-femmil på storskjerm

Mars 01, 2023
Bilde: Kolbu KK
Skrevet av:

Dagfinn Kern-Rosenvinge

Tor Martin Stensrud forteller om “mer enn nok snø” før helgens KK-renn. Samtlige deltagere premieres, åpen kiosk og VM-femmil på storskjerm…

Kan du fortelle kort om arrangementet?

-KK-rennet har blitt arrangert i om lag 50 år. Resultatene fra de siste 20 utgavene av løpet finner du her.  Noen vintre har rennet blitt avlyst grunnet snømangel, eller pandemi. I år har vi derimot mer enn nok snø til å kunne arrangere. 

Målgruppen for arrangementet er bred. Vi fokuserer på at dette er lavterskel. Alle som er 8 år eller eldre er hjertelig velkommen. Årsklassene 8-10 år blir vel og merke ikke rangert på resultatlista. Samtlige deltagere premieres, og vi kan skilte med åpen kiosk på sportshytta. La meg også legge til at vi viser VM-femmila på storskjerm fra kl 12:00. 

Klassene er delt inn etter alder og kjønn, og det konkurreres i klassisk teknikk med intervallstart – 30 sekunder mellom hver løper. 

8-10 år 1km
11-12 år 2km
13-14 år 3km
15-16 år 5km
Kvinner 17 år+ 5km
Menn 17 år+ 10km

For klassene 11-14 år inngår dette rennet i Totenbank Cupen, som går gjennom hele sesongen. 

Konkurranseløypene våre ble endret og oppgradert med LED-belysning tilbake i 2018. Løypa går i veldig kupert terreng, med utfordrende opp – og nedoverbakker. Den som måtte ønske å ta løypa i nærmere øyensyn finner kart her. 

Sløyfene er delt opp i 1km, 2km, 3km og 3.3km. De som ska gå 5km går da 3+2, mens de som skal gå 10km går 3×3.3km. 

Nedre aldersgrense er 8 år. Ellers kan alle som ønsker delta. 

Bilde: Kolbu KK
Bilde: Kolbu KK

Hvem står bak rennet?

– Kolbu KK arrangerer rennet i samarbeid med Oppland Skikrets. Rennleder er Eskild Busch, mens TD er Magnus Aass fra ØTS

Hvilke forventninger har dere med tanke på antall deltagere?

– Vi forventer ca 100 deltagere i år. Tallene for de siste årene har vært nedadgående, med variasjoner mellom 120-190 deltagere. 

Øvrig informasjon

– Påmelding foretas via Min Idrett. Deltageravgiften følger Skiforbundets satser; 130kr/150kr/170kr. All informasjon om arrangementet legges ut på kolbukk.no. Etter rennet legges offisiell resultatliste ut her.

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy