Datteren til Clas Brede Bråthen skriver bok om Maren Lundby
12514 Views

Datteren til Clas Brede Bråthen skriver bok om Maren Lundby

April 06, 2022
Silje Regine Bråthen og Maren Lundby
Skrevet av:

Tore Shetelig, tekst og foto

Nå kommer det bok om Maren Lundby. Forfatter er Silje Regine Bråthen (28). Hun brenner for hoppsporten, og fikk derfor ja av Maren til å skrive bok om henne.

TEKST og FOTO: TORE SHETELIG

Silje Regine kommer fra Mjøndalen, og er datter av landslagssjef Clas Brede Bråthen.
– Jeg har i årevis hørt pappa fortelle så mye positivt om Maren – at jeg er blitt stadig mer nysgjerrig på henne og hvem hun egentlig er. Hvor kommer motet og styrken hennes fra?
Forteller Silje Regine Bråthen fra Mjøndalen til magasinet SKIsport.
Hun «mannet» seg etter hvert opp, og spurte Maren om de skulle lage en bok sammen. Hittil har Silje skrevet flest fantasybøker, men nå har hun tatt skrittet over i en helt ny sjanger for henne: En blanding av biografi og samtalebok med verdensmesteren og OL-vinneren som våget å gå egne veier – når det gjaldt kropp og trening.
27-åringen ble i januar kåret til «Årets navn» på Idrettsgallaen. Hun ble hyllet, fordi hun er en idrettsutøver helt utenom det vanlige.
Måneden etter fikk hun Fredrikkeprisen 2022 – for sin kamp for likestilling og for å sette søkelys på usunt kroppspress.

EN SAMTALEBOK
– Hvorfor er det blitt en samtalebok?
– Maren er veldig privat av seg, så derfor valgte jeg den formen at boken er utformet som en samtale mellom oss to. På den måten blir det Marens egne ord jeg formidler. Jeg synes det blir mest ekte og naturlig på den måten.
Silje Regine er jevngammel med Maren, og forteller at hun har hørt om henne hjemme siden totningen kom på landslaget som pur ung 14-åring.

GANSKE PRIVAT AV SEG
– I løpet av vinteren har vi hatt så mye kontakt at jeg vil kalle oss venninner. Og det er jo et godt utgangspunkt for å lage en bok om en person som ellers ikke byr på så veldig mye av seg selv – utenom i hoppbakken. Maren er ganske så privat av seg, og er en introvert type – i utgangspunktet, sier Silje Regine Bråthen.
– Vil du komme inn på hennes kamp for likestilling og at kvinner skal få hoppe skiflyging?
– Ja, det blir sentrale temaer. Vi kommer også mye inn på hennes kamp for å komme tilbake til hoppbakken – etter konkurransepausen sist vinter.

HAR EGET FORLAG
Silje Regine gir ut boken på sitt eget forlag, som heter Fanaticus.
– Det betyr ildsjel på latin. En person som er fylt med iver og begeistring. Det er nettopp det vi i Fanaticus ønsker å gjøre med bøkene våre, sier Silje Regine Bråthen.
Boken blir på 250 sider, og kommer ut i august.
Maren Lundby sier til magasinet SKIsport at det blir veldig spennende å komme mellom to permer.
– Kommer det noen nye ting om deg, noe som aldri har vært fortalt før?
– Ja, men jeg kan ikke røpe det ennå. Vent til boka kommer, smiler Maren.
– Hvordan har det siste året – uten skihopping, vært for deg?
– Jeg er veldig positivt overrasket. Det ble mye bedre enn jeg trodde på forhånd, da jeg måtte ta en pause fra konkurranselivet. Jeg har opplevd så mye. Alt fra å være hoppeksepert på Viaplay til å holde foredrag. Det viser at det fins flere gode muligheter – etter at hoppkarrieren en dag er slutt.

ALT MÅ VÆRE TIPP TOPP
– Men først skal du tilbake i bakken?
– Ja, når jeg er hundre prosent i orden, gjør jeg comeback. Men alt skal være tipp, topp før jeg kommer tilbake. Ellers er det ingen vits, sier Maren Lundby.

BOK OM PAPPAEN OGSÅ
Silje Regine Bråthen har flere jern i ilden. Hun er produsent for biografien om Clas Brede Bråthen samarbeider med forfatterne Terje Svabø og Astrid Versto om. Boken handler om hans kamp for å overleve i jobben i skiforbundet, og hvilken behandling han har fått der. Også den boken kommer ut på Fanaticus Forlag – til høsten.

Bildetekst:
GODE VENNINNER: Silje Regine Bråthen og Maren Lundby har fått veldig god kontakt, ikke minst gjennom bokprosjektet. FOTO: TORE SHETELIG

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy