Etter 212,5 meter hadde Maren Lundby verdensrekorden for kvinner en liten stund
2663 Views

Etter 212,5 meter hadde Maren Lundby verdensrekorden for kvinner en liten stund

Mars 18, 2023
Maren Lundby
Skrevet av:

Tore Shetelig

Pioneren Maren Lundby svevde ned til 212,5 meter i Vikersundbakken på den historiske dagen for kvinnehopp lørdag 18. mars.
TEKST: TORE SHETELIG 

FOTO: TOMMY KNUTSEN

Men noen minutter senere tok canadiske Alexandria Loutitt fra henne rekorden, med et enda lengre svev – på 222 meter.
– Moro å snuse på å ha verdensrekorden, selv om det bare ble en stakket stund, smiler Maren Lundby til magasinet Skisport.

-Men enda bedre var følelsen av å mestre monsterbakken, og følelsen av å fly. Dette er en helt absurd bakke, sier 28-åringen som i mange år har kjempet for at kvinnene også skal få skinne i de største bakkene.

– Hvordan er følelsen av å sveve i verdens største hoppbakke?

– Første delen av svevet er helt svart – når jeg skal tenke tilbake. Men så kjenner du at det virkelig flyr. Det er mer energi i lufta her – enn i en mindre hoppbakke, forteller Maren Lundby.

GIKK KJEMPEFINT

-Og nå er det bevist en gang for alle – på første forsøk, at kvinnene også hører hjemme i en skiflygingsbakke av dette kaliberet?

– Ja, det viser jo det alle 15 viste her i dag. Alle mestret hoppingen fint. Det var ingen som måtte ut og styre så mye at det kunne blitt skummelt. Alt gikk kjempefint, sier Maren Lundby.

TO METER BAK CANADISK REKORD

Hvor stor prestasjonen til Alexandria Loutitt er, viser det faktum at 19-åringen var bare to meter bak den canadiske rekorden, uansett kjønn. Landsmannen Mackenzie Boyd-Clowes har hoppet 224 meter i Planica. Det skjedde 17, mars i 2016. 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy