Juleferie = julesamling
1811 Views

Juleferie = julesamling

Desember 23, 2015
Skrevet av:

Melina Meyer Magulas

LYN SKIs junior-og senioravdeling har gjennomført den tradisjonelle julesamlingen, men den ble ikke helt som forventet…

Standsmessig innkvartering

Julesamlingen er en litt annerledes samling enn de andre i LYN SKI. På denne samlingen er senior og junior sammen nesten hele tiden og det er litt mer fokus på å ha det sosialt og hyggelig enn ellers. Vi har det veldig hyggelig sammen ellers også, men denne samlingen er ikke så hard og har ikke det største treningsvolumet. Hvis vi er snille kommer nissen også!

Vi hadde hvertfal hvert så pass snille at vi fill bo på fantastiske Sjusjøen Lodge. Å kalle dette komplekset «hytte» blir helt feil og det er ganske utrolig at 40 utøver kan bo under samme tak uten at det føles alt for trangt. Store fine oppholdsrom med lekre sittegrupper, storskjerm og flatskjerm med surround lyd, topp smøre-anneks, to etager, heis (!) og ski-in-ski-out gjorde gjorde at Oslo-kidsa fant seg godt til rette. Er man en gjeng på ca 40 kan dette virkelig anbefales. Det eneste som ble litt kaos av og til var når alle skulle lage seg mat samtidig, men det løste seg veldig greit når alle var flinke og tok hensyn til hverandre. Det ble bakt boller, drukket gløgg og spist allskens kosemat mens vi så alt fra julefilmer til sport på de fancy skjermene våre.

Skirenn eller skøyteløp?

Vi hadde primært 2 hardøkter i løpet av 5 dager og resten rolig trening, med ispedd basisstyrke. Hardktene ble Ottestadrennet, som er en del av Tour d’Hedemarken, og en klassisk intervall. Begge gjennomført på Natrudstilen. Tidligere har vi hvert noen sesonger på Beitostølen på denne samlingen, men etter litt snefattige førjulstider der ble samlingen flyttet til Sjusjøen i fjor, og det med stor suksess. I år var det motsatt med forholdene, og det ble litt spennende å se hva slags føre vi skulle våkne opp til. På samme tid i fjor var det flust med hvitt gull og vi kunne gå på ski over alt…

Vi som var og gikk Ottestadrennet kan melde om at dette var en afære i det jeg vil kalle dårlige forhold. Hvertfall på stadion, der det nærmest var skøyteis og vi snakker vannski på oppløpet. Enda godt det var skøyterenn! Og tror dere ikke undertegnede klarte å hekte og tryne 20 meter ut fra start?! Sikkert et nydelig syn. Det var hvertfall et begredelig syn for meg å se hele feltet mitt stikke avgårde i enden av stadion, mens jeg måtte kave litt for å få staver og ski riktig vei. Det føltes som om dette tok meg en liten evighet. Heldigvis holdt jeg fokus på meg selv og jobbet med mine tekniske oppgaver og selv om resultatet ikke ble strålende fikk jeg en god følelse av å kjøre litt tøffere utfor og få til litt av det jeg går og øver på om dagen. Det var mange fine resultater i LYN-gjengen generelt og det uten rennpreppede ski.

«Kom å sitt på fanget til nissefar..»

Selv om det var kjipt med lite snø og med regn innimellom hadde vi en superkoselig samling, og på lørdagskvelden kom julenissen. Eller…trener Jostein Moe kom og inviterte én og én til å sitte på fanget (ikke så suspekt som det hørest ut som, æresord!) og få gave. Alle utøverne hadde tatt med en gave til en liten, avtalt sum og vi visste ikke hvem som skulle få gaven vi selv hadde kjøpt. Det ble spilt en del på humor for å si det sånn gavene var alt fra godteri, hårbøyle (Bendik Persch Andersen fikk den), prinsessekrone, mannfolk-blad som gikk til gutt, kvinneblad som gikk til mann (Joar Thele), fiskepinner til «fiskeallergikeren» og ulike kombinasjoner av dagligvarer, alt med sin nytteverdi. Selv var jeg veldig fornøyd med å få vørterøl som jeg skal bli sterk av og en ølpølse, som jeg forøvrig byttet mot en kartong eplejuice. Vi lo masse og gavesirkelen var stor suksess!

En slags juleferie

Nå er det jul, men ferie? Jeg trenger riktignok ikke å stå opp kl 5:30 for å dra på jobb eller trene før jobb, men jeg skal bruke julen på å gjøre et skikkelig dypdykk inn i litteraturen som har med forskningsprosjektet mitt å gjøre, skrive litt treningsartikler og trene. De skirenn jeg hadde på planen ser ut til å bli alyst alle sammen (ta dere sammen, værguder!), så du finner meg nok i Kollen minst én gang for dagen. Familien skal også få se meg litt og det blir mange juleselskaper før nyttårsaften skal tilbringes på Dagali. Må si at jeg gleder meg til å ha på meg kjole hver dag og ikke bare treningstøy!

Så med dette vil jeg ønske alle SKIsports lesere en riktig god jul! Nyt, kos deg, sov, spis og tren bra, så blogges vi om litt og snart kommer det nytt magasin også.

Du er forresten hjertelig velkommen på min Snapchat, der det skjer litt av hvert: MelinaM

Juleklem M

selfie

IMG_2927
Koselige SJusjøen Logde
IMG_2920
LYN-løper og blogg-kollega Barbro!
IMG_2929
God plass i smøreboden og eget rom til oppbevaring av ski.
IMG_2930
Spesielt Barbro er ser ut til å være veldig klar for taco-kveld. Deilig å bli servert mat av første års juniorer (vi hadde «kokkelag»).

IMG_2931

IMG_2932
Nei det er ikke skøyteløp, det er Ottestadrennet

IMG_2933

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy