Årets siste utgave av SKIsport
2311 Views

Årets siste utgave av SKIsport

Desember 15, 2016
siste utgave 2017 - skisport
Skrevet av:

Benedicte Larssen

Mens vi holder på med den første utgaven av SKIsport 2017 er nå årets siste utgave i salg i butikken. Her kan du blant annet lese om hvordan du finner formen til sesongens mål, og hvor viktig det er å restituere.

Videre er magasinet spekket av reportasjer, treningsstoff, du møter Jarl Magnus Riiber i Skiportrettet og ikke minst finner du mer informasjon om SKIsports Sommerskiskole 2017 ( les også lederen lenger nede).

SKIsport 07.16
Foto: Geir Olsen

ET SOMMERSKISKOLE EVENTYR

Jenta var snart 13 år, og hadde nettopp løpt inn til seier på hennes første store løpskonkurranse utenfor hjemfylket. Det var likevel ikke tid til å glede seg for mye. Hennes far ventet i bilen. De var allerede sent ute.

Bilturen fra Lillehammer til neste stoppested var fylt av adrenalin og spenning. Hva var det som ventet henne?  Kjente hun noen der? Ville hun lengte hjem? Det siste kjentes verst da hun visste at faren ikke kom til å kjøre seks timer tilbake dagen etter. Han skulle komme om seks dager, når alt var over.

Det var stille utenfor hotellet. Ja, faktisk var det like stille innenfor hoveddøren også. Men bagger, rulleskiposer og skistaver vitnet om langt mer enn stillhet. Her var det liv et sted. Hun måtte bare finne ut hvor.

–De spiser middag i matsalen, og det er nok en ledig plass til deg et sted.

Jenta så på faren, og ble plutselig fryktelig nervøs. Det ble ikke stort bedre da hun åpnet døren og så rett inni øynene til over 100 ukjente jevnaldrede. Hjertet slo nesten hardere enn på slutten av 800 meteren tidligere på dagen. Hvordan i all verden skulle hun klare å si farvel til far og bevege seg inn i dette vepsebolet.
 Etter noen tårer og overtalelse fra faren om at hun ville angre dersom hun ble med hjem tok hun skrittet inn i matsalen og fant plassen sin. Nå var det ingen vei tilbake. En uke på Sommerskiskolen lå foran henne – langt hjemmefra.

Å være borte fra sitt eget hjem og familie en hel uke for aller første gang kan kjennes brutalt de første timene. Alt er ukjent, du aner ikke hvem du skal dele rom med, hvem du skal trene med, hva som skjer mellom øktene, og du vet ikke hvordan hjemlengselen vil utarte seg utover uka. I hvert fall var det slik for meg den gangen far kjørte meg på Sommerskiskolen. Jeg løpte etter han, og gråt. Det eneste som stod i hodet på meg de første minuttene var HJEM. Heldigvis valgte jeg å bli, og for en opplevelse jeg fikk. Trening med likesinnede, møter med de store skistjernene, gøyale påfunn med romvenninnene, diskotek på kveldene, småforelskelser, konkurranser og god mat. SKIsports Sommerskiskole sitter spikret fremdeles, – 24 år etter!

Til sommeren er det SKIsports Sommerskiskole atter en gang,  i samme utgave men på et nytt sted. Sjusjøen og Rustadstuen Fjellstue venter på alle dere spente skiungdommer. Her skal vi gå fjellturer, rulleski, løpe, delta i konkurranser, spise nydelig mat og dere skal få møte et godt trenerteam og besøk av flere av våre landslagsstjerner. Vi gleder oss vanvittig til å treffe dere, og håper de to ukene blir fylt til randen.

Hilsen
Kristin Roset
Redaktør SKIsport

 

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy