Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet

Årets siste utgave av SKIsport

Mens vi holder på med den første utgaven av SKIsport 2017 er nå årets siste utgave i salg i butikken. Her kan du blant annet lese om hvordan du finner formen til sesongens mål, og hvor viktig det er å restituere. Videre er magasinet spekket av reportasjer, treningsstoff, du møter Jarl Magnus Riiber i Skiportrettet og ikke minst finner du mer informasjon om SKIsports Sommerskiskole 2017 ( les også lederen lenger nede). SKIsport 07.16 Foto: Geir Olsen ET SOMMERSKISKOLE EVENTYR Jenta var snart 13 år, og hadde nettopp løpt inn til seier på hennes første store løpskonkurranse utenfor hjemfylket. Det var likevel ikke tid til å glede seg for mye. Hennes far ventet i bilen. De var allerede sent ute. Bilturen fra Lillehammer til neste stoppested var fylt av adrenalin og spenning. Hva var det som ventet henne?  Kjente hun noen der? Ville hun lengte hjem? Det siste kjentes verst da hun visste at faren ikke kom til å kjøre seks timer tilbake dagen etter. Han skulle komme om seks dager, når alt var over. Det var stille utenfor hotellet. Ja, faktisk var det like stille innenfor hoveddøren også. Men bagger, rulleskiposer og skistaver vitnet om langt mer enn stillhet. Her var det liv et sted. Hun måtte bare finne ut hvor. –De spiser middag i matsalen, og det er nok en ledig plass til deg et sted. Jenta så på faren, og ble plutselig fryktelig nervøs. Det ble ikke stort bedre da hun åpnet døren og så rett inni øynene til over 100 ukjente jevnaldrede. Hjertet slo nesten hardere enn på slutten av 800 meteren tidligere på dagen. Hvordan i all verden skulle hun klare å si farvel til far og bevege seg inn i dette vepsebolet.
 Etter noen tårer og overtalelse fra faren om at hun ville angre dersom hun ble med hjem tok hun skrittet inn i matsalen og fant plassen sin. Nå var det ingen vei tilbake. En uke på Sommerskiskolen lå foran henne - langt hjemmefra. Å være borte fra sitt eget hjem og familie en hel uke for aller første gang kan kjennes brutalt de første timene. Alt er ukjent, du aner ikke hvem du skal dele rom med, hvem du skal trene med, hva som skjer mellom øktene, og du vet ikke hvordan hjemlengselen vil utarte seg utover uka. I hvert fall var det slik for meg den gangen far kjørte meg på Sommerskiskolen. Jeg løpte etter han, og gråt. Det eneste som stod i hodet på meg de første minuttene var HJEM. Heldigvis valgte jeg å bli, og for en opplevelse jeg fikk. Trening med likesinnede, møter med de store skistjernene, gøyale påfunn med romvenninnene, diskotek på kveldene, småforelskelser, konkurranser og god mat. SKIsports Sommerskiskole sitter spikret fremdeles, - 24 år etter! Til sommeren er det SKIsports Sommerskiskole atter en gang,  i samme utgave men på et nytt sted. Sjusjøen og Rustadstuen Fjellstue venter på alle dere spente skiungdommer. Her skal vi gå fjellturer, rulleski, løpe, delta i konkurranser, spise nydelig mat og dere skal få møte et godt trenerteam og besøk av flere av våre landslagsstjerner. Vi gleder oss vanvittig til å treffe dere, og håper de to ukene blir fylt til randen. Hilsen Kristin Roset Redaktør SKIsport  

Frognerseter-testen. Check!

Vi er i gang med seniorsamling nummer 2 denne sesongen og ballet åpnes med den harde Frognerseter-testen. Jammen ble det ikke satt ny løyperekord i dag også! (mer…)

SKIsport-trener deler ut stipend

Om knappe tre uker braker det løs på Dalseter Høyfjellshotell, der SKIsports tradisjonsrike sommerskiskole nok en gang inntar hotellet. Denne uken delte Petter Reistad, en av SKIsports mangeårige trenere, ut stipendet ”Rookie of the Year”, et stipend utøverne på SKIsports Sommerskiskole var med å inspirere ham til å starte. (mer…)

BREAKING NEWS!

Endelig kan jeg dele dette med dere! Denne skisesongen synes jeg blir ekstra spennende, men også utfordrende og kanskje, bare kanskje, med en liten bismak. (mer…)

SKIERS PARADISE

Jeg er helt salig! Skisesongen ble for meg avlsuttet med det fine Haukelirennet og gode skivenner! FOR en helg! (mer…)

Sist, men ikke minst…

På papiret ble jeg i går "Norges dårligste skiløper". Jeg vet det er en flott kar som har påtatt seg denne tittelen før meg, men jeg føler meg i min fulle rett til å ta den for øyeblikket når jeg blir sist på 3 mila. Jeg som trodde Birken skulle bli årets hardeste renn for meg! (mer…)

Forberedt på å ha det vondt

Mange skiløpere har allerede taket for laget for skiseongen 2015/2016. Motivasjon har ALT å si og er du ikke motivert for å gå renn, samt at kroppen kanskje er litt sliten og formen på hell er det bare å legge langringsglider på skiene og se mot neste sesong. Vi andre skal ut å gå siste renn i dag! Det er duket for 5 mila og 3 mila. (mer…)

KEEP CALM AND SKI BIRKEN

I morgen er dagen. Mang en stav skal brekkes, glipptak skal gøjres, merker skal tas , personlige rekorder skal jages og dueller skal stå. Det er klart for BIRKEBEINERRENNET 2016! (mer…)

Prestasjon vs. Resultater

Noen ganger betyr enkeltprestasjonen mer enn resultatet. (mer…)

Profiler i vinden

Birgit Skarstein, Stian Hoelgaard og Juni Arnekleiv er virkelig i vinden om dagen. Alle profilene møter du i årets første utgave av SKIsport. (mer…)

Peker på feil fokus

Oda Myrvold Thorud (18) og Martine Ek Strøm (18) er bekymret for miljøet blant langrennsungdom. Fokus på kropp og utenomsportslige ting har skapt et enormt press og er blitt et problem for mange. Nå håper jentene de kan hjelpe utøvere som sliter ved å ta opp saken. (mer…)

Påmeldingen til SKIsports Sommerskiskole 2017 er nå åpnet.

KLIKK HER FOR Ã… MELDE DEG PÃ…! Mer informasjon:

SKIsport_sommerskiskolen2017_infobrevimage010

Påmeldingen til SKIsports Sommerskiskole 2017 er nå åpnet.

Klikk her for å komme til påmeldingslinken.

KLIKK HER FOR Ã… MELDE DEG PÃ…! Mer informasjon: (mer…)

Nasjonal sesongåpning?

Vår redaktør setter spørsmålstegn til retningslinjene ved deltakerbegrensningen på den nasjonale langrennsåpningen, og spør om det strengt talt ikke er dobbeltmoral av NSF å sperre bredden de selv skryter uhemmet av ute. (mer…)

Beitostølen i bilder

Det ble sesongåpning på Beitostølen, og jammen kom ikke vinteren i løpet av helgen også. Vi oppsummerer det hele med en stor bilde-spesial. (mer…)

Smøretraileren på Bislett Stadion

I forbindelse med Kirken Bymisjons utlånslager av skiutstyr, «Skattkammeret», vil langrennslandslagets smøreteam preppe ski ved maratonplassen, Bislett Stadion, fredag 6. november kl. 11.00-14.00. (mer…)

30 juniorer på talentsamling

Norges Skiforbund har tatt ut 30 juniorer til å være med på åpen juniorlandslagssamling i langrenn i Trysil 6.-11. november. (mer…)

Allsidighet og livslang glede

SKIsport og Sykkelmagasinet inviterte til treningsdebatt på SKI- og SYKKELexpo på Norges Varemesse lørdag. Et engasjert panel bød på interessante diskusjoner og delte av sine erfaringer. (mer…)

Må man satse som 12-åring for å bli verdensmester?

SKIsport inviterer til debatt kommende lørdag. (mer…)

– Bli med og få et minne for livet

SKIsports Sommerskiskole er ikke bare for de yngste. Nå slår tidligere landslagsløper Celine Brun-Lie et slag for at også juniorer ser verdien i å delta på sommerskiskoler. (mer…)

Den fødte langløper

Petter Eliassen hevdet seg alltid best på de lengste distansene mens han var landslagsløper. Nå lever han av å gå langt i Team LeasePlan Go. Det er mye som tyder på at det er midt i blinken for altaværingen. (mer…)

– Idrettsgleden er viktigst

Hun ble juniornorgesmester i vinter og har vært i toppen i sin klasse i flere år. Martine Engebretsen (17) fra Heming bedyrer likevel at det er idrettsgleden som står i fokus, og tar samtidig et lite oppgjør med mengdehysteriet blant unge skiløpere. (mer…)

Tålmodig landslagsdebutant

Hun er det ferskeste tilskuddet på verdens beste skilandslag. Men selv om Martine Ek Hagen påpeker at hun er tålmodig og tenker langsiktig, er hun klar på at opprykket var akkurat det hun trengte. Til SKIsport forteller hun om den krevende overgangen, drømmen om OL i Pyeongchang og tidlig spesialisering på juniornivå. (mer…)

Tilbake på rekordtid

Det manglet ikke på motgang i oppkjøringen til fjorårets langløpssesong for Kjetil Hagtvedt Dammen, men dedikert og nøyaktig treningsarbeid fikk Oslo-gutten tilbake på rekordtid. (mer…)

Nok et trøndertalent

Vi er godt vant med at det til stadighet kommer nye langrennstalenter fra trøndertraktene. 18-åringen Julie Myhre er siste i rekken. (mer…)

Høydetrening – hvorfor og hvordan?

De korte svarene er: Fordi det funker, og den må individuelt tilpasses. Men la oss gå litt mer i dybden på problemstillingene og først ha klart for oss hva høydetrening er. (mer…)

Slik holder du deg frisk i høst

Høsten er kanskje den viktigste treningsperioden for en skiløper. Da gjelder det å holde seg frisk for å unngå unødige treningsavbrekk. (mer…)

Trives i skyggen

Etter en fantastisk fjorårssesong ble Hans Christer Holund (26) belønnet med landslagsplass i vår. Etter to mindre vellykkede landslagsopphold er det mange som tror det går skeis igjen. Det er en rolle langrennsløperen trives godt med. Han presterer nemlig som regel best når han havner i skyggen av andre. Og hvem vet? Kanskje alle gode ting er tre? (mer…)

– Prioriter løping

En erfaren ringrev som Eldar Rønning er verdt å lytte til. Nå tar han et oppgjør med profesjonaliseringen på junioralder, og forteller at han blir skremt av de høye treningsmengdene. Til SKIsport forteller også klassiskspesialisten om hva han mener om fremtiden for klassisk langrenn. (mer…)

Målrettet gjennombruddsmann

Anders Gløersen er ikke den som tar mest plass eller trekker til seg størst oppmerksomhet, men faktum er at Oslo-gutten var eneste herreløper på langrennslandslaget som tok to medaljer i vinterens ski-VM i Falun. Veien dit krevde noen modige valg og store treningsendringer, og nå ønsker 29-åringen å bygge videre på suksessen. Han våger til og med å drømme om sammenlagtseier i en av vinterens tourer. (mer…)
ABONNER på magasinet
annonse